Van Wellen

Van Moer Logistics verhoogt kapitaal na investering Van Wellen Storage

Van Wellen Storage, een onderdeel van de Van Wellen Group, beheert meer dan 660.000 m² magazijnruimte in en rond de Antwerpse haven, langs het Albertkanaal en in het zuiden van Nederland. Een groot deel daarvan bestaat uit magazijnen voor gevaargoed. Naast verhuur van logistiek vastgoed liggen de activiteiten van de familie Van Wellen ook in kantorenverhuur (40.000 m²) en residentiële projectontwikkeling.

Van Wellen Storage heeft nu een belang verworven in het vastgoed van Van Moer Logistics. Hiervoor is dit vastgoed afgesplitst van de logistieke activiteiten. Met die overname breidt Van Wellen zijn capaciteit met meer dan 200.000 m² uit op strategische locaties op de linkeroever van de haven Van Antwerpen.

Volgens Jo Van Moer, oprichter en CEO Van Moer Logistics, werkt zijn bedrijf al jaren samen met Van Wellen Storage. “Wij zijn ervan overtuigd dat de kennis en ervaring van onze partner zal leiden tot een verdere duurzame expansie van onze logistieke vastgoedactiviteiten”, zegt hij in een persbericht.

“Ook wij zijn zeer tevreden dat we aan het einde van een bewogen jaar de deal met de familie Van Moer tot een goed einde hebben kunnen brengen. Een ‘sale and rent back’-transactie weerspiegelt de perfecte symbiose. Als vastgoedspecialist breiden wij het patrimonium uit en door de samenwerking bereiken wij de nodige synergieën”, aldus Louis en Laurens Van Wellen.

Kapitaalverhoging
Naar aanleiding van deze transactie voerde Jo Van Moer een 'substantiële' kapitaalverhoging door in de logistieke activiteiten van zijn bedrijf. Hiermee wil hij de forse groei van deze bedrijfsafdeling verderzetten. Hoe groot de kapitaalinjectie is, wordt niet vermeld.

“De aanzienlijke verhoging van ons operationele kapitaal maakt het mogelijk om ambitieuze doelstellingen te realiseren. 2021 kondigt zich alvast veelbelovend aan: we zullen onder andere ons tankcontainerdepot in Zwijndrecht uitbreiden, onze repairafdeling en de cleaninglijnen vernieuwen en zonnepanelen plaatsen op twee van onze magazijnen. Verder willen we investeren in de vergroening van ons wagenpark”, stelt Van Moer.

Philippe Van Dooren

Bron: Flows

close

Verstuur

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info