Van Wellen

Nieuw project in de Cadixwijk

CU Antwerp
Work.Meet.Connect

Nieuw uitzicht voor hoek Londenstraat in de Cadixwijk

Het driehoekige perceel aan de Londenstraat en Kattendijkdok-Oostkaai krijgt een nieuw uitzicht. Tegen de zomer van 2025 komt er een nieuw multifunctioneel en flexibel gebouw waarin voornamelijk kantoren zullen gevestigd worden.

Het gebouw zal opvallen in het straatbeeld door zijn koperkleurige gevel en weelderig groene terrassen.

In maart 2019 lanceerde AG VESPA een oproep voor het nieuwbouwproject met een gevarieerd aanbod van economische functies in combinatie met een mogelijke commerciële invulling van het gelijkvloers. Het masterplan Eilandje (2004) en het BPA/RUP Eilandje (2005) voorzien op die plaats een nieuwe ontwikkeling die mooi aansluit op de bestaande bebouwing.

Eind mei 2020 werd het driehoekige perceel op de hoek van de Londenstraat en de Kattendijkdok-Oostkaai toegewezen aan Van Wellen Real Estate Development NV.
Samen met awg architecten, die als laureaat werd weerhouden uit een architectuurwedstrijd, wensen wij met dit project een inspiratiehaven en verzamelplaats te zijn voor professionelen.

Het nieuwbouwproject heeft de ambitie om mensen te verbinden en mensen samen te brengen.
“Dit project zal een verzamelplek zijn die mensen moet inspireren met ideeën en mogelijkheden. Een creatieve en inspirerende hub, als Antwerpse uitvalsbasis voor professionele bijeenkomsten.”

“De ontwikkeling van een multifunctioneel en flexibel gebouw moet een significante meerwaarde bieden voor zowel de omgeving als voor de toekomstige gebruikers en fungeren als een generator van economische activiteiten en op die manier de werkgelegenheid te stimuleren .”

Het project voorziet, naast de nodige ruimte voor futureproof workspaces, een pakket aan diensten en toegang tot een netwerk van professionele, culturele en sociale evenementen. Verder is er ruimte voorzien voor ontspanning in het grand café of koffiebar.

Bovendien voorziet het gelijkvloers ruimtes voor enkele winkels en voldoet het gebouw aan de strengste eisen inzake comfort en energie-efficiëntie.

Het gebouw omvat 2 lagen aan de Catharina Pepijnstraat, 4 lagen aan de Londenstraat en de Kattendijkdok-Oostkaai en een hoekaccent van 6 lagen. Het wordt uitgewerkt met een koperen gevelbekleding. Het zal een bijzondere pasvorm creëren op deze plaats en het is ontworpen in functie van een maximale bezonning van de ruime toegankelijke groene daktuinen en de zichten met respect voor de omliggende bebouwing.

Bij CU Antwerp bieden we een antwoord op vragen zoals de groeiende vraag naar telewerken of de mobiliteitsproblematiek. We willen een plek zijn waar u niet alleen komt om uw volgende deadline te halen, maar ook om mensen te ontmoeten, om ideeën uit te wisselen en voor inspiratie. Daarom kiezen we resoluut voor kwaliteit boven kwantiteit. We combineren het inspirerende kader van dit gebouw met een hedendaags interieur, de modernste communicatiemiddelen en de strengste energievoorwaarden.

CU Antwerp biedt flexibele mogelijkheden voor bedrijven die mee evolueren. Door zijn voordelige locatie op wandelafstand van het openbaar vervoer en uitgerust met lockers en douchesfaciliteiten, is CU Antwerp helemaal klaar voor uw medewerkers die kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen.
Bovendien is CU Antwerp erg begaan met energie-efficiëntie: het gebouw wordt geëngineerd volgens strikte lage-energienormen en zal een BREEAM Excellent certificaat behalen. Op die manier is uw kantoor uw ecologisch visitekaartje in een wereld waarin verantwoord ondernemen aan belang wint “we create the future today”

Centraal in het gebouw bevindt zich een open ruimte die dienst doet als polyvalente ruimte, en circulatie-as, en die ervoor zorgt dat ook de binnenliggende ruimten van daglicht kunnen genieten. Verder voorziet het project een totaal van ca. 760 m² aan buitenruimte verspreidt over alle verdiepingen heen. Deze zullen worden ingericht als daktuinen en terrassen.

De verdoken autolift aan het begin van de straat is een middel om verkeershinder te minimaliseren en om de Pepijnstraat als kwalitatief woonerf alle kansen te geven.

Het gebouw is zodanig ontworpen dat het zich kan aanpassen aan de noden van de gebruikers en nieuwe tendensen. Er werd rekening gehouden dat het tijdsbestendig is, zodat het een deel van de context en de continuïteit van de stad wordt. Dit is de basis van echte duurzaamheid….

close

Verstuur

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info