Van Wellen

Nieuw uitzicht voor hoek Londenstraat in de Cadixwijk

Nieuw uitzicht voor hoek Londenstraat in de Cadixwijk

Het driehoekige perceel op de hoek van de Londenstraat en Kattendijkdok-Oostkaai in de Cadixwijk krijgt een nieuw uitzicht. Tegen de zomer van 2022 komt er een nieuw gebouw met voornamelijk kantoren. Naast kantoren zal het multifunctionele en flexibele gebouw ook plaats bieden aan ontspanning en horeca.

In maart 2019 lanceerde AG VESPA een oproep voor het nieuwbouwproject met een gevarieerd aanbod van economische functies in combinatie met een mogelijke commerciële invulling van het gelijkvloers. Het masterplan Eilandje (2004) en het BPA/RUP Eilandje (2005) voorzien op die plaats een nieuwe ontwikkeling die mooi aansluit op de bestaande bebouwing.
Eind mei 2020 is het driehoekige perceel op de hoek van de Londenstraat en de Kattendijkdok-Oostkaai toegewezen aan Van Wellen Real Estate Development NV en Athelean Groep NV. Samen met awg architecten, die als laureaat zijn weerhouden uit een architectuurwedstrijd, wensen zij met dit project een inspiratiehaven en verzamelplaats te zijn voor ontwerpers en professionelen.
Een inspirerende verzamelplek met plaats voor ontspanning
Het nieuwbouwproject heeft de ambitie om mensen te verbinden via de organisatie van workshops, productvoorstellingen, ontbijtsessies en lezingen.
“Dit project dient een verzamelplek te zijn die mensen moet inspireren met ideeën en mogelijkheden. Een creatieve en inspirerende hub, een open huis -open voor iedereen die het wil, als Antwerpse uitvalsbasis, minishowroom of eventlocatie…alles is mogelijk .”

“De ontwikkeling van een multifunctioneel en flexibel gebouw moet een significante meerwaarde bieden voor zowel de omgeving als voor de toekomstige gebruikers en fungeren als een generator van economische activiteiten, nevenactiviteiten en op die manier de werkgelegenheid stimuleren .”

Het project voorziet, naast de nodige ruimte voor het werken van vandaag, flexwerkplekken
met een pakket aan diensten en toegang tot een netwerk van professionele, culturele en sociale evenementen. Verder is er ruimte voorzien voor ontspanning in de grand café of koffiebar en voor sport en wellness. Om het gevoel van collectiviteit te versterken werden deze functies samengebracht in de plint van het gebouw rondom een gemeenschappelijke inkom met foyer, aula en bijhorende mezzanine. Een complementaire en dynamische mix van ontspannen en werken.
Bovendien voorziet het gelijkvloers ruimtes voor winkels en voor vergader- en expositieruimtes die ter beschikking staan van de bovenliggende kantoren en de toekomstige gebruikers van het gebouw.

Het gebouw

Het gebouw omvat 2 lagen aan de Catharina Pepijnstraat, 4 lagen aan de Londenstraat en de Kattendijkdok-Oostkaai en een hoekaccent van 6 lagen. Het wordt uitgewerkt met een rood koperen gevelbekleding in combinatie met houten raamkaders. Het zal een bijzondere pasvorm creëren op deze plaats en het is ontworpen in functie van een maximale bezonning van de groene daken en de zichten met respect voor de omliggende bebouwing.

Centraal in het gebouw bevindt zich een open ruimte die dienst doet als polyvalente ruimte, aula en circulatie-as, en die ervoor zorgt dat ook de binnenliggende ruimten van daglicht kunnen genieten. Verder voorziet het project een totaal van ca. 760 m² aan buitenruimte verspreidt over alle verdiepingen heen. Deze zullen worden ingericht als daktuinen en terrassen. De verdoken autolift aan het begin van de straat is een middel om verkeershinder te minimaliseren en om de Pepijnstraat als kwalitatief woonerf alle kansen te geven.

Het gebouw is zodanig ontworpen dat het zich kan aanpassen aan de noden van de gebruikers en nieuwe tendensen. Het gebouw dient tijdsbestendig te zijn zodat het deel van de context en de continuïteit van de stad wordt. Dit is de basis van echte duurzaamheid….”

close

Verstuur

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info